dimecres, 7 de novembre de 2007

Enllaços de llengua

Aquest post és un poc una mentida, perquè vull treure'n profit personal. És a dir, divendres vaig a fer una prova al Punt de Girona i no sé si podré emprar internet o no. Si en puc emprar, aquí hi he enganxat tots els meus enllaços de llengua del Firefox, i així, si és necessari, tenc tots enllaços juntets a una pàgina i no els he de cercar al google.cat (sí, google ja empra el .cat).

Tot i així, crec que els enllaços són aprofitables per a tothom. N'hi ha que no he emprat mai, però n'hi ha que són imprescindibles i estrictament necessaris: sobretot els primers, els diccionaris en català. Ala idò, a veure qui en tre més profit!!!


Institut d'Estudis Catalans - Diec2

Gran Diccionari de la Llengua Catalana

Diccionari català-valencià-balear

Diccionari Invers

Diccionari Acadèmia Valenciana de la Llengua

TERMCAT

Con Jugador

Grec.cat

Criteris UB - CUB

UBTerm

Rollyo

Gramàtica Normativa

Diccionari Acadèmia Valenciana de la Llengua

ÉsAdir

Optimot

Diccionari de la Llengua Catalana Multilingüe

Comprendium Translator: Inici

interNOSTRUM

Dicc. multilingüe alemany PONS

MultiMultiLingüe Diccionari

Dizionario WordReference

Diccionario de la lengua española-DRAE

Diccionari anglès Chambers

diccionari anglèsWallon

Diccionari francès Lexilogos

DIZIONARIO ITALIANO lliure

Diccionario asturiano

Diccionario Terminológico Cast-Esk

diccionarios cast

Diccionarios de Galego

Diccionari d'euskera.

Le Trésor de la Langue Française Informatisé

mapa llengües UE

MERCATOR llengües

9 comentaris:

josepms ha dit...

Mira que ets trampós, topo!!! Jo aquí esperant una entrada nova guay per part teva, i me trob amb aquest engany periodístic... Grrr!

Jeje conyes a part, molta sort per sa prova aquesta del Punt, segur que te va bé!

I si tens dubtes, escriu en castellà, mai falla !!! jaja

Anònim ha dit...

ja diràs com t'ha anat la prova. t'estàs tornant tot un adult responsable, "que lo sepas"! XDDDD molta sort, ens veiem d'auqí una estona fent crêpes!

Marina

Ciceró Pascual ha dit...

Gràcies per la sort Josep i anònim amb qui faré crêpes avui capvespre. La veritat és que no sé com m'ha anat (açò que es diu quan no t'ha anat decididament bé). Ja ho veurem...

Jo no vaig poder, però vosaltres aprofiteu els enllaços i si trobeu que n'hi ha d'interessants que no tenc me'ls passeu.

Marina ha dit...

per cert, podries fer una entrada sobre el sopar francès. va estar bé. a veure si l'aina passa les fotos :)

En ha dit...

L'Optimot hauria d'estar més amunt en la llista d'enllaços: ja inclou el DIEC2, el diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana, el Termcat, el Nomenclàtor, etc.

Ciceró Pascual ha dit...

Hola En,

Gràcies per la recomanació. La veritat és que com és nou, es pot dir que encara no l'he emprat. No sabia que tingués tantes coses!

Per cert, no endevín qui pots ser...

Salut!

En ha dit...

Sí, noi; crec que l'Optimot és una petita perla, encara que estigui en proves, ara com ara. I en el futur sembla que incorporarà més fonts.

Ah!: no pots endevinar qui sóc, perquè no ens coneixem. He vingut a parar al teu blog (jo, com en G. Bibiloni: no m'agrada això de 'bloc') mig de casualitat.

Salutacions!

Ciceró Pascual ha dit...

Hola En,

És totalment cert que l'Optimot té molt bona pinta. L'he estat provant per provar i el gran avantatge és que te fa la cerca conjunta en els llocs fiables.

Pel que es refereix al tema del bloc/blog, si vols un dia d'aquest faré una entrada i explicaré el meu punt de vista, ja que és una decisió prou meditada que crec que es mereix una reflexió amplia i relativament detallada.

Molt bé, esper que tornis a visitar aquest espai web i puguem discutir aquest tema.

Salut!

En ha dit...

M'agradarà conèixer el teu punt de vista sobre bloc/blog. Per part meva, considero que no va ser una decisió prou encertada normalitzar el terme amb la forma bloc, amb c, bàsicament --i resumint-- perquè és ambigua (coincideix amb el terme que designa el bloc de paper) i perquè se separa del que fan moltes altres llengües.
Salutacions.