dimecres, 23 de gener de 2008

Frases que m'han cridat l'atenció

Aquestes són algunes frases que m'han cridat l'atenció aquesta setmana. Segurament, me n'he oblidat de bones, però aquí n'hi ha cinc. A veure si en vosaltres també us desperten algun tipus de sensació. Aquí les teniu:

«Ens hem equivocat! S’han de recuperar valors com el respecte, l’esforç l’autoritat, el mèrit, la disciplina... a la família, a l’escola i a la societat». Joan Antòni Durán i Lleida

«Les lletres i llurs sons». Bernat Montsià (Titól de la Lliçó 1 del llibre: El català en vint lliçons. Barcelona: Barcino, 1934)

«Iguala amb “Ronnie” i primers xiulets per Gio». Titolet d’El 9, 21-01-2008 (quina merda de corrector, ui, si vaig ser jo!!!)

«Lo primer que buscà en Deberga al entrar al moll de l’Estació del Nort, fou un compartiment ben buyt, y ja desesperava de trobarlo y a punt estava d’encabirse tot enutjat en un dels que menys gent contenia, quan, fentli notar el seu criat que’l conductor retirava la placa d’un reservat de senyores, va córrer a ficarshi». Narcís Oller (primera frase de Pilar Prim, primera edició de 1906. Gràcies Fabra)

«Fabra tenia una malaltia: Peonasmofòbia. [...] La gent no posa pronoms per molestar Fabra, sinó per algunes raons». Joan Costa (el meu professor de Sintaxi catalana avançada)

3 comentaris:

josepms ha dit...

Aquestes frases estan molt bé, però t´oblides de comentar sa frase que vam escoltar de sa TV divendres passat... l´esperit den Picasso envia missatges d´ultratumba mitjançant SMS!!!!!

Aix, grandes ENIGMAS i altres paranoies de Fríkers i succedanis baratos de TVE1.

Marina ha dit...

L'última m'encanta :) et dec les fotos de la capçalera. Aquesta setmana està sent caòtica, el cap de setmana te les busco. Promised :D

Ciceró Pascual ha dit...

Ep!

Josep, no la record exactament, per això no la vaig posar. (Si podeu, no deixeu de veure Enigmas, a l'estil Iker Jiménez) Parlaven d'esperits i van dir que ara hi ha esperits, com el den Picasso, que opten per enviar SMS per posar-se en contacte amb els vius.

Picasso, si també mires internet, envia'ns un SMS!!! Si vols, també pots deixar un comentari al bloc.

Marina, de tu depèn un canvi d'imatge del bloc (vull posar fotos noves a la capçalera i, ja que hi som, potser un canvi de fons o cosa així). Quan puguis, ja ho saps. La frase és bona i certa. Visca la pragmàtica!