dijous, 20 de març de 2008

Denunciant

(Això de fer feina a un diari s'ha de notar. Però en fi, tots els diaris tenen l'agència EFE, que en qualsevol moment te poden treure d'un merder. Ara, us pos informació per denunciar com uns neonazis de la Franja d'Aragó van de catalanistes i les coses no han acabat bé del tot i hi ha judicis i coses. Bé, el text ho explica millor. Aquests feixistes són de Democracia Nacional. Jo sempre he dit que aquest és el partit d'extrema dreta que més m'espanta després del PP. Idò , per dir-vos això, he recorregut al bloc que denúncia els fets, <http://locacaodelafacao.wordpress.com/>, on podeu trobar el text en català, aragonès i castellà. Jo us el col·loc en aragonès, perquè vull i per fer difusió d'aquesta llengua més menystinguda que la nostra. A poc a poc, ho entendreu tot, segur. I si no, a la font!, que hi diu moltes més coses. Com sempre, també hi ha recollida de signatures per tot el merder i els judicis i coses. El text està ple d'enllaços, supòs que arribaran tots bé. I si no això, a la font. Quan els blocs es tornen diaris d'informació, vol dir que tenim un problema greu amb els mitjans de comunicació de masses que, lluny de donar la informació real, donen la informació que els és afí al seu grup econòmic i empresarial. Així, qui va informar millor sobre el ferrerienc, sa mare i la policía nacional va ser el bloc Ca'n Lluri i ara Lo cacao de la Facao. Casualment, aquestes coses no interessen a ningú.

Finalment, deixant la informació per fregar la demagògia, he rebut un correu que fa saber que el PP de Talavera de la Reina, a Toledo, té un militant que va anar a llistes per l'Ajuntament que es dedica a fer-se fotos amb els gats que acaba de matar amb pedres. Són imatges lletges i el tipus fa por, sembla posseït. La pregunta: D'aquests n'hi ha a cada casa o només a cal PP?)

"Güe ha estau un diya espezial, porque grazias ta os blaveros d’a Francha emos conoxiu o mondongo de l’estau. Fa un tiempo denunziemos en poblico que Facao yera un cuco d’a estrema dreita biolenta en a Francha. No en febamos porque ellos piensen diferén que no nusatros sobre a luenga aragonesa. En denunziemos porque han promobiu a biolenzia, han feito manifestazions con partius d’estrema dreita, s’arroclan con atras collas biolentas y han pertenexiu a partius que reniegan d’os menimos prinzipios democraticos. No yera una fateza. As consecuenzias d’ixa denunzia son, por l’inte, que nusatros emos sufriu un prozeso chudizial, una detenzión a mans d’a polizia, un estanza en a garchola y a confiscazión por tiempo indeterminau de mobils y informazión presonal. Agora yera a millor oportunidat ta esfender a nuestra denunzia poblica y la faigamos plegar a toz os puestos an quieren que mos callemos.”

En ista pachina puez trobar o relato d’o prozeso chudizial que sufren as presonas que han denunziato en poblico as rilazions dente Facao y a estrema dreita, asinas como a posterior detenzión, estanza en garchola y confiscazión de propiedaz feita por a polizia. Podez siñar en solidaridat a las denunzias poblicas y informar-tos d’as dos berdaz d’a Facao: “Qué esfienden sobre o catalán en a Francha” y “qué autibidaz d’asoziazión con a estrema dreita y apolochía d’a biolenzia en fan. Por fabor, esparde tota ista informazión dentre la chen que li pueda intresar.

(I aquí això del pepero matagats.)


El tipus, Jaime Ferrero, és el de la dreta.


Si voleu, tenc més fotos, però crec que no cal. El mal ja està fet.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Merci ;) Lo del PPero matagats, sense comentaris. Maltractar animals està molt poc penat x la llei, és ridicul.