dilluns, 7 de juliol de 2008

L’onada de calor, ai no, d’espanyolisme

Algú dubtava que hi hagués tants espanyolistes a Catalunya, tenint en compte els vots de Ciudadanos, PP i els dels sectors més rancis del PSC? El que ha sorprès és que s’atrevissin a sortir al carrer per celebrar la victòria d’Espanya en l’Eurocopa. Ens han perdut la por o el respecte?


Es podria fer un recompte de quantes banderes espanyoles incloïen un animal: trobaríem que la bona part de les banderes espanyoles tenia un brau i una part més reduïda, un aguilot. Després ens diuen que la selecció espanyola no és política, però, evidentment, la catalana, sí. I una merda en patinet!


Si de banderes va la cosa, quines banderes hi havia en la celebració dels jugadors a part de les espanyoles? En Sergio Ramos duia una bandera andalusa i en Villa i en Cazorla, una d’Astúries. Jo he debatut durant hores si Andalusia és una nació o una regió (realment és dubtós) i Astúries és la nació de la península Ibèrica més desconeguda. És a dir, hi havia banderes de zones amb una diferència cultural amb Madrid prou diferenciada, però que no fan cap por a la unidad de la patria.


Un dels motius, però, perquè no hi hagués banderes catalanes (a part que nosaltres no hem guanyat res) és el mateix perquè ningú es va atrevir a parlar en català (almanco hi havia cinc catalanoparlants de naixement, més els d’adopció): tenim clar que Catalunya i Espanya no són compatibles i a un lloc no es parla de l’altre ni com a l'altre. El problema és que ells no ho tenen tan clar i ens passen per sobre.


Un olé pen Xavi Hernández, que li va sortir de l’ànima un «¡Viva España!» Si aquest tipus jugués amb l’Espanyol ja hauria estat apedregat, però com és del Barça no s’ha dit gairebé res, s’ha dissimulat i aquí no ha passat res, diuen que s’ha intentat adaptar a la situació. I una altra merda! Si tots odiem en Tamudo per ser tan espanyol de Santa Coloma, hem de fer el mateix amb en Xavi per ser tan espanyol de Terrassa. Pensava que la qüestió nacional estava per damunt dels equips, però no, no es pot comparar en Xavi amb en Tamudo, no?


El cap de la policia local de Barcelona va rebre una pilotada dels Mossos mentre celebrava el triomf d’Espanya a la plaça Espanya en l’Eurocopa. Pobre home!, li han hagut d’extirpar la melsa. És genial: quan algú rep dels antiavalots només s’ho mereix si és hippy; quan la manifestació no és d’esquerres ni catalanista, ningú entén l’actuació excessiva de la policia. Ningú mira amb el mateix prisma uns fets semblants, però bé, la conclusió és hippys, dolents; espanyols, bons, i policia, humana (tots podem tenir un error). Potser ho saben, que la policia abusa sempre, però tal vegada ja els està prou bé que es carregui desmesuradament en les manifestacions.


I dues coses més per acabar: si hagués guanyat Turquia contra Alemanya trobeu que la colònia immensa de turcs hauria sortit a celebrar-ho d’aquesta manera?; i sabeu quines són les úniques paraules en català que du o ha dut una equipació de selecció espanyola? Comunitat Valenciana, de la secció de bàsquet.

3 comentaris:

Núr ha dit...

hihihi! Així que van estovar el cap de policia de bcn??? hehehehehe La propera vegada que es quedi a casa!
Jo vaig acabar ben farta de les celebracions... des de plaça catalunya a plaça de sants caminant, vaig veure passar una colla de rucs banderers que feien por... Realment hi ha tanta gent a Barcelona que tingui banderes espanyoles a casa?? Perquè poques vegades n'he vist tantes!

Pel que fa a la colònia turca i l'«i s'hi haguessin guanyat ells?», jo no crec que no haguessin fet menys festa...

Pau ha dit...

Jo tenia entès que el cap de la Urbana anava de paisà perquè supervisava la feina dels Urbanus la nit de la megacelebració NO NACIONALISTA (sobretot). Però en fi, tot és possible que també estés de festa, l'home. En qualsevol cas, ha de fer mal rebre una pilotada! Autx!

Atka Kevlarsjäl ha dit...

He rigut molt amb el títol d'aquesta entrada. I més tenint en compte que encara tens a la capçalera les fotografies de Suècia. Et reitero la meva oferta perquè agafis les de Turquia, que són més estiuenques... o menys hivernals, si més no! Una abraçada ;)