dimecres, 3 de setembre de 2008

Els qualques amics de la A a la L (Enllaços 2.1.)

Ep! Ja he tornat de Menorca i torn a tenir connexió a internet. El bloc torna a la vida. Ha estat estrany, perquè de fet, durant tot l’estiu, tots els blocs han estat ben morts. A veure què passa el setembre. Jo he tornat sense cap idea per al bloc, però aprofitaré les que tenia abans de partir. I quan s’acabin, n’hauré de pensar de noves (llei de vida).


D’aquí a quinze dies farà un any que el bloc existeix. Va ser una tarda a la biblioteca de Mundet. Tenia molta feina i poques ganes de fer-ne. Una de les primeres entrades que vaig fer va ser comentar els blocs que tenc enllaçats, amb no més de tres línies. Ara, la família d’amics ha crescut (només hem perdut el den Tóbal, crec, que el va fer desaparèixer) i la idea d’ara era fer el mateix que fa onze mesos. He dubtat fins al darrer moment si fer-ho en una o dues tongades. Al final m’he decidit per dues, que n’hi ha molts. Us els recoman tots, tot i que n’hi ha que visit més i menys (és normal), però poc temps que tenc i blocs que hi ha, podria passar mitja vida llegint i comentant blocs. Tornem-hi per l’ordre en què apareixen, que no és alfabètic perquè no reconeix accents —eh, Àlex i Òscar!—. Au idò!


Atka Kevlarsjäl: Aquest és un pseudònim en hinuït. El seu bloc, Lullaby in black & white, és tipus aquest, un plat combinat, hi cap tot el que no cap en cap dels altres blocs ordenats que té (Fonent el gel és el més guai, tot i que potser mori, però la versió en anglès continuarà).

Carlos: Pensament Racional-Emocional és un bloc, també bastant divers, que sol conduir a la reflexió, normalment a partir de bons textos d’altres autors. També es nodreix del Youtube (que faríem sense això!).

Dan: Actualitza poc les Bandarrades, però quan ho fa ho sol fer amb unes vinyetes ecologistes molt divertides que no sé d’on surten.

Escriure, llegir i regar el jardí: És un bloc d’autor indeterminat que volta pel món, normalment entre Catalunya i Galícia. Per açò el bloc està tant en català com en gallec.

Fotos de la capçalera: tot i que les hem de canviar, són tretes d’aquí (totes les que he tingut). També és de l’Atka. Per cert, ja toca canvi...

Gemma: El Diari d’un cap verd és una novetat de bloc. A veure com va (dos dies, quatre entrades; comença amb força).

Irene i Nàdia: És un bloc temporal per contar les aventures de les dues nenes que se n’han anat a fer un mes a Dublín a l’aventura. Ara ja han tornat, però encara no sabem quin futur li espera al bloc.

Jesús: Aquest és l’únic senyor que no sé qui és.

Joan Melià: Actualitza poc, però més que un bloc és un web. Si feu recerca, hi podeu trobar coses ben diverses.

Jordi: Notes de lletres és el millor bloc sobre literatura que conec. Seriós, rigorós i tot açò. Si us agrada la literatura, llegiu el Notaire!

Josep: El bloc den Josep no és gaire seriós, s’hi pot riure molt amb aquest bloc, és un festival de l’humor, normalment absurd, és bo per evitar l’avorriment. Tot i que darrerament ja no fa tantes entrades com abans, encara és un gran productor.

Labatzuca: És el myspace del grup den Xavi. Paraules i música. Darrerament reciten Bartra, però en principi és poesia recitada den Xavi Grimau. Escolteu-ho un poc un dia que tingueu temps.

Laia: Karkinyoli és el bloc en què es poden fer lectures diverses, sempre des de la perspectiva de la triple revolta: dona, de classe treballadora i poble oprimit.


Deixem-ho aquí per avui. D’aquí a uns dies, de la M a la Ò (passant per la X).