dijous, 11 de setembre de 2008

La migdiada nacional. I en Pau Riba, clar!

.
M'han dit que diu en Pau Riba que avui [11 de setembre] celebram la migdiada. Al principi, vaig pensar, una altra cosa de les seves. després vaig entendre que és perfecte:

1. Quatre surten al carrer a demostrar consciència nacional i una milionada es queda a casa fent la migdiada. És així.

2. La diada és un dia en l'any i la migdiada es pot fer cada dia que vulguis. Cada dia es pot segar cadenes i fer tremolar l'enemic. Només cal voler-ho. Com diu en Sisa: «Quan es fa la revolució? Cada dia n’és el millor.»

3. La migdiada és la diada de mitja nació; és una mitja diada. Jo sempre he criticat el PSM per uns adhesius que hi posava que el 17 de gener és la diada nacional del poble de Menorca. El cas és el mateix, però, en canvi, «17 de gener, migdiada nacional, del poble de Menorca», és una altra cosa, no?

Per cert, si la diada nacional hagués de ser un sol dia, podria ser Sant Joan o el 25 d'abril, l'inici de la derrota, fa 301 anys. El 1714, Xàtiva ja estava cremada i més cosa. L'Onze mai podrà ser una diada nacional, com tampoc el 17 de gener; igual que la selecció autonòmica (que no nacional) i la televisió (tan autonòmica és tv3 com Canal 9), res de tot açò és nacional.

Lligant ribades i migdiades, avui surt oficialment el darrer disc den Pau Riba (jo ja el tenc) i el presentaran a Vic al festival de Música Viva. El cd, Virus laics, és una mescla de la majoria d'estils que ha tocat en Pau Riba. És boníssim i només es pot criticar, igual que el darrer den Sisa, Ni cap ni peus, que és massa dispers, és a dir, que hi ha música recitada, raps, música popular i rock. Sent crítics podem dir que cada cançó és boníssima però que en conjunt falla. Només cal dir que l'ha gravat amb tres grups diferents... En Sisa, que el va gravar amb en Joan Miquel Oliver, li passa el mateix, però cada vegada que l'escolt m'agrada més. El den Pau Riba, encara l'estic descobrint (amb una mitjana de dues vegades per dia des de fa tres setmanes, encara hi estic descobrint els detalls), però de moment és boníssim.

Un enllaç que no sé d'on és. Si ens el diu el cd, serà bo:I finalment el vídeo de presentació dels Virus laics. Amb l'estona que fa que esper que es carregui, esper que no sigui el mateix...

3 comentaris:

Eduard ha dit...

Osti, doncs tens tota la raó... avui he anat a la manifestació de la (mig)diada nacional, no hi havia caigut.

I justament a la manifestació sí que pensava que quan diem "Catalunya independent", o alguna cosa així... quanta gent té clar que això deixa de banda la resta del país? Per molt que diguem que ens referim a la "Catalunya gran", el nom fa la cosa...

Bé, com a última reflexió de la (mig)diada està molt bé, tu. Ara a clapar que amb la feinada de tot el dia no he fet migdiada.

Salut!!!

Guillem ha dit...

Llegiu-ne molt més en una extensa entrevista a Pau Riba a la revista Paper de vidre, on parla de tots els detalls del disc:

http://www.paperdevidre.net

Salut!

Ciceró Pascual ha dit...

Guillem, ets coentrevistador? Boníssima, llàstima del Llull, que té gana, i el Comelade, que es desespera, que encara podria haver estat més llarga. Gràcies per l'enllaç!